Efter at have prøvet denne variant af fisk og kartofler, vil
du aldrig mere købe færdigpaneret frossen fisk. Torsk og kuller er meget mager
fisk.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 35 min. 4 portioner
#Ingredienser
500 g frisk eller frossen torskefilet eller kuller
1 spsk olie
1 æggehvide
1 dl rasp
½ tsk friskkværnet sort peber
½ tsk salt
600 g kartofler
2 spsk olie
1 tsk salt
1 spsk olie til bagepladen
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 225 °C.
Smør en bageplade med 1 spsk olie.
Pisk æggehviden sammen i en dyb tallerken.
Skær fisken i 3½ cm brede strimler.
2. Skrub kartoflerne og skær dem i 2½ cm brede både.
Læg dem i en skål og bland dem med olie og salt.
Læg kartoffelbådene på den smurte plade og
steg i ovnen, ca. 30 min, til de er gyldne.
Vend dem en gang.
3. Bland rasp, peber og salt i en dyb tallerken.
Bland det godt.
Dyp fiskestykkerne i æggehvide og dernæst i raspblandingen.
Tryk paneringen til, så fisken dækkes helt.
4. Opvarm 1 spsk olie på en stor stegepande ved god varme.
Læg fisken på og steg i ca. 5 min, til fisken er gylden.
Vend en gang.
Hold fisken varm til serveringen.
Server med kartoflerne til.
"Fish and chips":
Pr. portion: Energi: Kcal 344 = kj 1444
Kulhydrat 33 g Protein 26 g Fedt 12 g (31 %) Fibre 4 g
• Lad kartoffelskallen sidde på, så får du yderligere fibre
og næringsstoffer.
Tips:
Tænk på at friske fiskefileter har et lille ben
længst oppe i midten af fileten.
Fjern benet og skær derefter fisken i 3½ cm
store stykker.
Skær kartoflerne på langs i 2½ cm store både.
Skær så alle både får cirka samme størrelse,
så bliver de møre på samme tid.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.