Grundopskrift. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 10 min. Hviletid: 30 min. Middelsvær at lave.
Mellem pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Fiskeboller:
500 g fiskefileter
af torsk, sej, hvilling, kuller, gedde eller anden mager, lidt grov fisk
80 g
hvedemel (1¼ dl)
1 æg
3 dl mælk (evt.
delvis fløde)
1 tsk salt
hvid peber
Til kogning:
1 l vand
2 tsk salt
*
Sådan laves Fiskeboller:
1. Del fiskefileterne
i mindre stykker og kør dem gennem kødhakkemaskinen 1-3 gange, alt efter hvor
fin man ønsker farsen.
Blender og
foodprocessor kan også bruges, men med forsigtighed, da den varme, maskinen
udvikler, kan få farsen til at skille.
Bruger man
foodprocessor, skal alle ingredienser tilsættes på en gang.
2. Kom det hakkede
fiskekød i en skål og rør mel, salt og peber i.
Rør ægget i.
Tilsæt mælken lidt
efter lidt og rør, til al mælk er opsuget.
Farsen skal være ret
løs, stil den koldt og tildækket 30 min., så bliver den fastere.
3. Bring vand og
salt i kog i en gryde.
4. Dyp en dessertske
i det kogende vand og form farsen til boller med skeen.
Læg bollerne i
vandet, ikke flere end der kan være i et lag.
Lad dem koge i det
hede, men ikke kogende vand ca 10 min.
Skær en igennem:
snitfladen skal ligne en skive franskbrød.
5. Tag bollerne op
med hulske og lad dem dryppe af i en sigte.
Hold dem varme,
tildækket i et varmt fad, til de skal serveres.
Tips: Små stykker fiskekød kan tilsættes farsen.
Kan fryses.
Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se de bedste opskrifter med Fiskeboller
Se de bedste opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------