Tænk at kunne tilberede en luksus fiskesuppe, fra en kendt pariser-restaurant, på bare en
halv time! Det her er en virkelig speciel lækker suppe at lave netop nu!
Tid: ca 30 min. 4
pers.
# Ingredienser
1 sandart (1 kg)
2 skalotteløg
2-3 gulerødder
2-3 stilke
bladselleri
2 spsk olie
1
fiskebouillonterning
1 liter vand
1 pk. grønne ærter
(250 g)
2 tsk friskpresset citronsaft
5-6 hvide peberkorn
5-6 hele allehånde
½ tsk salt
1-2 laurbærblade
½-1 dl hakket dild (½
bdt.)
½ baguette
2 spsk smør eller
margarine
1 fed hvidløg
½ bdt. dild
* Fremgangsmåde
1. Rens fisken og
fileter den.
Skær hver filet i 2-3 cm skrå stykker. Lad skindet sidde på.
2. Skræl løg og
gulerødder. Hak løgene og striml gulerødderne.
Skyl sellerien og snit den fint.
3. Varm olien i en
stor gryde. Svits grønsagerne nogle minutter.
4. Smuldr
bouillonterningen over og tilsæt vandet. Bring det i kog.
5. Tilsæt ærterne,
som ikke behøver optøs først, samt fisk, citronsaft, krydderierne og
laurbærblade.
Lad fisken simre
5-10 minutter, eller til kødet har fået en hvid farve.
Smag til med dild.
6. Skær baguetten i ca
1½ cm tykke skiver.
7. Varm fedtstoffet
på en pande og steg brødet på begge sider.
Tilsæt finthakket hvidløg og dild og vend brødet i dette.
8. Server suppen med
brødet og evt. en skefuld cremefraiche.
Tips: I stedet for sandart kan du bruge torsk eller
sej, de tilberedes som ovenfor.
Frossen fisk kan
også bruges. Skær da fiskeblokken i skiver.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk
Se alle de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------