Denne ret er meget lækker og perfekt til særlige
lejligheder. Havtaske har en fin smag, som er ideel til asparges, chili og
ingefær.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
450 g havtaskefilet
1 spsk friskrevet ingefær
2 spsk sød chilisauce
1 spsk majsolie
100 g tynde, grønne asparges
3 forårsløg, skivede
1 tsk sesamolie
* Tilberedning
1. Med en skarp kniv skæres havtasken i små, flade cirkler.
Sæt dem til side.
2. Rør revet ingefær og chilisauce sammen i en lille skål.
Denne blanding pensles over havtaskestykkerne med en
bagepensel.
3. Varm olien i en stor, forvarmet wok eller tykbundet
pande.
4. Tilsæt havtaskestykkerne, asparges og forårsløg og svits
i ca. 5 min under forsigtig omrøring, så fiskestykkerne ikke går i stykker.
5. Tag wokken fra varmen, stænk sesamolie over fisken og
vend det hele sammen.
6. Fordel fisk og asparges på varme tallerkener og server
straks.
Næringsindhold:
Kalorier 133. Sukker 0 g. Proteiner 21 g. Fedt 5 g.
Kulhydrater 1 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Kokkens tip
Havtaske er en ret dyr fisk, men den er pengene værd, for
den har en vidunderlig smag og konsistens. Man kan eventuelt anvende
torskefilet skåret i tern i stedet for.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.