Helleflynder, Hippoglossus hippoglossus, er en oval, flad saltvandsfisk, der kan blive utrolig stor og utrolig gammel. Eksemplarer har kunnet dateres 300 år tilbage, og der er fanget helleflynder på 300 kilo.
Som spisefisk bør man foretrække »de små« på 2-4 kilo, eller
i portionsstørrelse på 400-500 g.
Helleflynderen er langt mere almindelig i Norge end hos os,
selvom det er en udmærket spisefisk. Den importeres både frossen og røget. På
Island spises den saltet og tørret i strimler som »rækling«, der regnes for en
stor delikatesse.
Helleflynder kan dampes, steges eller grilles, eller bruges
til fars. Alle former for laksetilberedning klæ'r også. Dens lever (som man
næppe kommer ud for) er så spækket med A-vitamin, at man kan få
vitaminforgiftning af at spise den. Helleflynderen fås det meste af året, men
er ringest om sommeren.
Se mere om Helleflynder
Se de bedste opskrifter med
Helleflynder
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------