Aftensmad Hovedret Frokost Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 6-8 min. Afkølingstid: ca 1 time. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Hornfiskeruller:
2 udbenede hornfisk (ca. 750 g)
salt og peber
Fyld:
6 skalotteløg
6 cornichons
1 spsk finthakket persille
1 spsk fintklippet dild
Kogelage:
2 dl vand
2 dl (vin)eddike
2 laurbærblade
6 allehånde
1 spsk gule sennepsfrø
6 peberkorn
1 tsk salt
*
Sådan laves Hornfiskeruller:
1. Skrab hornfiskene og klip finnerne af.
Skyl fiskene hurtigt i koldt vand og tør dem.
Skær hornfiskene i ca 8 cm lange stykker.
2. Læg dem på et bræt med skindsiden nedad og drys dem med
salt og peber.
Fyld:
3. Pil skalotteløgene og hak dem groft.
Hak ligeledes cornichonerne groft og bland dem med løg,
persille og dild.
4. Fordel fyldet på fiskestykkerne, rul dem sammen og fæstn
med kødnåle eller tandstikkere.
Læg rullerne tæt sammen i en gryde.
Kogelage:
5. Kom vand, eddike, laurbærblade, allehånde, sennepsfrø,
peberkorn og salt i en kasserolle.
Lad lagen koge op og hæld den over fisken.
6. Lad fisken simre ved svag varme under låg, til den er
mør, 6-8 min.
7. Lad fisken afkøle i lagen.
Tag rullerne op og server med rugbrød eller nye kartofler,
drysset med dild, og koldt smør til.
Tips: Dildsauce, kold passer også fint til. De hakkede
cornichons kan erstattes af stave af letsaltet salatagurk.
Sådan laves Hornfiskeruller:
1. Skrab hornfiskene og klip finnerne af.
Skyl fiskene hurtigt i koldt vand og tør dem.
2. Skær hornfiskene i ca 8 cm lange stykker.
Læg dem på et bræt med skindsiden nedad og drys dem med salt
og peber.
Fyld:
3. Pil skalotteløgene og hak dem groft.
Hak ligeledes cornichonerne groft og bland dem med løg,
persille og dild.
4. Fordel fyldet på fiskestykkerne, rul dem sammen og fæstn
med kødnåle eller tandstikkere.
Læg rullerne tæt sammen i en gryde.
Kogelage:
5. Kom vand, eddike, laurbærblade, allehånde, sennepsfrø,
peberkorn og salt i en kasserolle.
Lad lagen koge op.
6. Hæld lagen over fisken.
Lad fisken simre ved svag varme under låg, til den er mør,
6-8 min.
Lad fisken afkøle i lagen.
Se flere
opskrifter med Hornfisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------