Her får du skaldyrssuppe
i 5 spændende udgaver. Med citrongræs, med vermicelli-nudler, med skaldyr, en
hurtig og selvfølgelig en eksotisk frugtsalat.
Forberedelse: 10
min. Tilberedning: 5 min. 4 personer.
# Ingredienser
400 g friske skaldyr
uden skal såsom rejer og hummerhaler,
samt dampede
muslinger (halve skaller)
200 g hvidfisk
2 stykker frisk
ingefær
1 liter fiskefond
1 løg
250 g champignon
2 små, røde chilier
2 små, grønne
chilier
2 limefrugter
salt og peber
* Tilberedning
Pil rejerne. Del
evt. større hummerhaler i flere stykker.
Skær fisken i mindre
stykker. Skræl og hak ingefæren.
Hæld fiskefonden i
en gryde med ingefæren, og bring det i kog.
Tilsæt skaldyr og
fiskestykker, og lad det småkage 2 min for lav varme.
Pil løget imens, og
hak det.
Skyl champignon, og
skær dem i mindre stykker.
Skyl chilierne, og
skær dem i skiver.
Skyl limefrugterne,
og skær dem i kvarte.
Krydr med salt og
peber.
Kom løg, champignon
og lime i gryden. Giv det 2-3 min.
Server suppen straks
og meget varm.
Thai fiskesuppe med
citrongræs
Udskift fiskefond medgrønsagsfond,
og
tilsæt 3 stilke
citrongræs i mindre stykker.
Fiskesuppe med
vermicelli-nudler
Udelad champignon.
Kog 250 g risnudler,
og kom dem i suppen lige før servering.
Skaldyr i wok
Tilføj ringe af frisk blæksprutte.
Lynsteg grønsager og
chili i wok med 2 spsk sesamolie.
Tilføj skaldyr,
blæksprutte, ingefær, 2 spsk fiskefond,
1 spsk østerssauce og
½ spsk soja. Lynsteg nogle min.
Eksotisk frugtsalat
Lav en enkel, frisk
dessert af 1 skrællet ananas
uden stok, i skiver, ¼
vandmelon i store tern,
1 papaya skåret i
kvarte og 2-3 modne bananer i skiver.
Se alle de bedste
opskrifter med Skaldyr Nudler Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------