Indbagt laks er en skøn spise, og denne lille pakke
indeholder ikke blot laks, men også lækker ærtepuré. Med færdigkøbt fillodej er
disse sprøde fiskepakker hurtigt sat på bordet.
3-6 personer. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 15 min.
# Ingredienser til Indbagt laks:
300 g laksefilet
150 g optøede ærter
1 lille fed hvidløg
½ dl cremefraiche 38%
3 ark fillodej
1 æggehvide
salt og peber
*
Sådan laver du Indbagt laks:
Tænd ovnen på 220 °C.
Del laksen i 6 stykker, og skær skindet af.
Krydr med salt og peber.
Blend ærterne med hvidløg og cremefraiche til en tyk puré,
og smag til med salt og peber.
Skær fillodejen i 12 kvadrater a 20x20 cm, og opbevar dem
under et fugtigt viskestykke (ellers bliver de tørre og knækker).
Læg et stykke dej på bordet, og pensl med æggehvide.
Læg et stykke dej ovenpå, og pensl igen. (altså 2 lag dej)
Læg et stykke laks på dejstykket, og læg en skefuld ærtepuré
ovenpå.
Fold dejen omkring fyldet, og læg det med samlingerne nedad
på en bageplade med bagepapir.
Pensl med æggehvide.
Gentag dette med resten af dejen og fyldet.
Bag pakkerne i ca. 15 min.
Server de sprøde fiskepakker som snack eller forret.
Anret evt. med salat eller kartofler, og nyd retten som
frokost eller hovedret til 2-4 personer.
Kilde: Hjemmets bedste MAD