Kabliau betegner en stortorsk, det vil sige en torsk på over 4 kilo. Kabliau sælges derfor ofte udskåret. Den egner sig bedst til kogning, og kaldes derfor også kogetorsk, i modsætning til småtorsk, der egner sig bedst til stegning.
Kabliau kan koges/pocheres i et helt stykke eller i skiver.
Da kabliau/torsk er en mager fisk, leder den smag dårligt, derfor er der ikke
grund til at bruge en indviklet kogelage. Velsaltet vand er bedst til kogt
torsk. Kog altid lige under kogepunktet, og lad fisken trække færdig i
kogevandet. Kødet skal netop være stivnet (løsne fra benet), men benet må gerne
være lidt rosa/klart.
Se de bedste opskrifter med Kabliau
Se de bedste opskrifter med
Torsk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------