Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: ca 45 min. Let at lave. Høj pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4-6 personer.
# Ingredienser
til Karpe i ovn
1 karpe (ca 1½ kg)
40 g smør
150 g champignon
5 skalotteløg eller 2 almindelige løg
1 bdt persille
salt og peber
3 dl tør hvidvin
Ovnfast fad
*
Sådan laves Karpe i ovn
1. Skyl fisken, skrab skællene af fra hale mod hoved og
fjern indvoldene.
Klip gæller og finner af.
Hovedet skal helst blive siddende på, men det er en
smagssag.
Kraften bevares bedst, hvis fisken steges med hoved.
2. Smør et ovnfast fad. Læg fisken heri.
Sæt ovnen på 180 °C.
3. Skær rodskiven af champignonerne.
Skyl dem kort under rindende, koldt vand og tør dem let.
Skær dem i skiver.
Pil løgene og hak dem fint.
Skyl og hak persillen.
Fordel champignon, løg og halvdelen af persillen rundt om
fisken.
Drys med salt og peber.
4. Hæld hvidvinen i fadet.
Kom smørklatter over fisken.
Sæt fadet på ovnens nederste rille og lad fisken stege ca 40
min.
Dryp med vinen i fadet under stegningen.
5. Tag fadet ud af ovnen.
Lad fisken stå og trække tildækket i 5 min.
Drys den resterende persille over fisken og server direkte
fra fadet.
Tips: Små pillekartofler er fint tilbehør.
Andre ferskvandsfisk kan tilberedes på samme måde, fx gedde,
brasen eller suder.
Se de bedste opskrifter med Karpe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------