Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ½ time Kogetid, kartofler: ca 20 min. Ovntid: ca 40 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Kartoffel-laksefad
800 g kartofler
250 g ferskrøget laks
1 bdt dild
4 æg
3½ dl fløde
salt og peber
20 g smør
Ovnfast fad
*
Sådan laves Kartoffel-laksefad
1. Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca 20 min.
Lad dem køle noget af, før de pilles og skæres i skiver.
2. Sæt ovnen på 175 °C.
3. Skær laksen i tynde strimler.
Fordel kartoffelskiver og laksestrimler lagvis i et smurt,
ovnfast fad.
Drys med klippet dild, salt og peber mellem lagene.
4. Pisk æg og fløde sammen og hæld det over
kartoffel-blandingen.
Læg et par smørklatter øverst og sæt fadet nederst i ovnen i
ca 40 min., til overfladen er gylden og æggemassen stivnet.
Server gerne fra fadet.
Tips: Laksens nakke- eller halestykke er billigere og
kan udmærket bruges her.
Retten kan også laves med spegeskinke, skåret i terninger
eller strimler
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------