Kedgeree er oprindeligt anglo-indisk og betyder rodsammen.
Retten består af fiskeflager, ris og æg. Og så smager den fantastisk.
4 personer. Tilberedning: 35 min. Fryseegnet: Nej
# Ingredienser til Kedgeree med laks:
9 dl vand
2 fiskebouillonterninger
400 g laksefilet
2 spsk smør
1 tsk olie
1 løg
2 tsk rød karrypasta
4 dl ris
2 hårdkogte æg
3 spsk hakket persille
3 spsk fløde 4 %
salt og peber
Tilbehør: citronbåde
*
Sådan tilbereder du kedgeree:
Pil æggene, og skær dem i både.
Hæld vand og bouillonterninger i en sauterpande, og bring i
kog.
Kom laksen i, læg låg på, og skru ned for varmen.
Kog i 3 minutter, eller indtil fisken føles fast.
Tag laksen op af panden, og del den i store flager ved
forsigtigt at skille den fra hinanden med fingrene eller en gaffel. Kassér
skindet.
Sæt bouillonen til side.
Hak løget.
Smelt halvdelen af smørret i panden, og tilsæt olien.
Tilsæt løget, og steg ved lav varme, indtil det er blødt og
klart.
Rør karrypastaen i.
Tilsæt ris, og bland godt, indtil risene er dækket.
Tilsæt fiskebouillonen, bland godt, og bring i kog.
Lad risene simre under låg ved lav varme i 8 minutter.
Kom laksen i, og kog under låg i yderligere 5 minutter,
indtil al væske er absorberet.
Rør resten af margarinen, æggene, persillen og fløden i.
Servér den varme kedgeree med citronbåde.
Info om kedgeree