Den traditionelle kedgeree blev lavet med røget kuller. I denne version anvendes laks og dild. Risene kan laves dagen i forvejen.
Forberedelsestid 20 min. Tilberedning 16 min. Til 4 pers.
# Ingredienser
1 æg
50 g smør
375 g fersk laks, kogt og i mindre stykker
250 g kogte løse ris
1 æg, sammenpisket
3 spsk piskefløde
salt og peber
1-2 tsk friskhakket dild eller purløg
* Tilberedning
1. Bring en lille gryde vand i kog. Kog æggene i 7 min.
Tag dem op og læg dem i koldt vand.
Pil æggene og hak dem groft.
2. Smørret smeltes på en stor pande.
Tilsæt laksestykkerne og varm dem igennem i 30 sek.
Tilsæt de kogte ris og de hakkede æg og rør det hele godt
sammen.
Ryst panden jævnligt.
Risene skal være så løse som muligt.
3. Pisk ægget sammen med piskefløde og hæld det over risene.
Rør kraftigt rundt i et par minutter, til ægget er
koaguleret.
Smag til med salt og peber.
Læg den færdige kedgeree over på et varmt serveringsfad og
drys med dild eller purløg. Serveres straks.
Kokketips
Retten bliver bedst, hvis risene er helt tørre og løse.
Kog dem evt. den foregående dag og stil dem i køleskabet.
Server retten med ristet brød.
INFO: Kedgeree er en ret, der består af kogt fisk i flager,
kogt ris, persille, hårdkogte æg, karry, smør eller fløde og af og til
sultanas. Retten kan spises varm eller kold. Andre fisk kan bruges i stedet for
kuller såsom tun eller laks, selvom disse ikke er traditionelle. Kedgeree er
oprindeligt anglo-indisk og betyder rodsammen.
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.