Aftensmad Hovedret. Udvandes: mindst 12 timer. Arbejdstid: 30 minutter. Kogetid: ca. 20 minutter. Middelsvær at lave. Høj pris. (4 personer)
# Ingredienser til Klipfisk sydfransk Brandade:
500 g klipfisk
1,5 dl (oliven)olie
2 fed hvidløg
2 dl mælk
saft af 1 citron
hvid peber
Tilbehør: brødcroutoner evt. citronbåde
* Sådan laves Klipfisk sydfransk Brandade:
1. Læg klipfisken i rigeligt, koldt vand i mindst 12 timer.
Skift vandet 2-3 gange.
2. Skær den udvandede fisk i mindre stykker.
Kog den for meget svag varme i rigeligt vand, ca. 10
minutter.
3. Tag fisken op og lad den dryppe af. Fjern skind og ben.
4. Varm 0,5 dl olie i en gryde.
Kom klipfiskestykker og presset hvidløg i. Rør kraftigt med
en træske.
Kødet skal moses helt og blive en fin og ensartet masse.
5. Dæmp varmen så meget som muligt.
Rør resten af olien og den letvarmede mælk i fiskedejen
under stadig omrøring.
Tilsæt evt. mere mælk, hvis brandaden er for tyk.
6. Smag til med citronsaft og peber.
Brandaden skal have en ensartet konsistens og en fin lys
farve.
7. Anret brandaden som en kuppel på et fad og server
brødcroutoner og evt. citronbåde til.
Tips: Brødcroutoner er små franskbrødsterninger, der
er ristet i smør.
Bland evt. 200 g kogte, mosede kartofler i brandaden.
Se flere
opskrifter med Klipfisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------