Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Koge- trækketid: 12-16 min. Udvandes: ca 1 døgn. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Klipfiskepande
600 g fin hvid klipfisk
800 g kogte kartofler med skræl
½ dl olie
1-2 fed hvidløg
1 bdt persille
1 æg
1 dl piskefløde
hvid peber
*
Sådan laves Klipfiskepande
1. Skyl klipfisken i flere hold koldt vand.
Udvand fisken i rigeligt, koldt vand ca 1 døgn, skift vandet
flere gange.
2. Befri klipfisken for eventuelle finner og kom den i en
gryde med usaltet vand.
Bring vandet til kogepunktet og dæmp varmen.
Lad fisken trække lige under kogepunktet 6-8 min.
Tag gryden fra varmen og lad fisken trække yderligere 6-8 min.
3. Tag fisken op med en hulske, gå den efter for ben og
skind og del den i flager.
4. Pil kartoflerne og skær dem i terninger.
5. Varm olien på en stor pande.
Svits kartofler og klipfisk nogle min., uden at det tager
farve.
6. Pil og hak hvidløget. Skyl, nip og tør persillen. Hak den
groft.
7. Pisk æg og piskefløde sammen i en skål.
Hæld flødeblandingen over fisken og varm det igennem.
Drys hvidløg og persille over og server straks.
Tips: Retten kan forberedes i god tid til og med
punkt 4.
Lidt finthakket skalotteløg kan svitses sammen med
kartoflerne.
Høkerens klipfisk:
Steg den udvandede, aftørrede klipfisk som bøf.
Server smørstegte løg og tomatsauce eller Kaperssauce til.
Se alle de bedste opskrifter med Klipfisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------