Aftensmad Hovedret Forret. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Klipfiskesoufflé
300 g kogt klipfisk
Soufflédej:
25 g smør
3 spsk hvedemel
2,5 dl mælk
3 æg
1 spsk citronsaft
hvid peber
Tilbehør: 75 g smør
Souffléform. ca 1 l.
*
Sådan laves Klipfiskesoufflé
1. Del den kogte klipfisk i mindre stykker. Se Klipfisk,
kogt.
Soufflédej:
2. Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt melet, rør det
glat og spæd med mælken.
Lad saucen koge igennem et par min. under piskning og tag
gryden fra varmen.
3. Skil æggene og rør blommerne enkeltvis i saucen.
4. Tilsæt citronsaft og peber og kom det småt plukkede
fiskekød i.
Sæt ovnen på 200 °C.
Smør souffléformen godt.
5. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Hæld soufflédejen i formen, den må kun være ¾ fuld, så der
er plads til, at souffléen kan hæve.
Forhøj evt. kanten et par cm med en sammenlagt
alufoliestrimmel.
6. Sæt souffleen på en varm bageplade (så hæver den lettere
luftig) på nederste rille og bag den ca 30 min.
Server straks med blødt smør eller smeltet smør og server
det til.
Tips: Det smeltede smør kan tilsættes kapers eller
hakket persille.
Souffléen synker let sammen, kort efter den har forladt
ovnvarmen.
Se alle de bedste opskrifter med Klipfisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------