kulmule, der er en fantastisk fisk og retten merluza koskera – kulmule med asparges, ærter og muslinger er endnu mere fantastisk.
# Ingredienser til Kulmule Koskera:
4 kulmulekoteletter
olie
4 fed hakket hvidløg
1 finthakket mild rød chili
1 knsp cayennepeber
2 spsk hvedemel
1 håndfuld hakket persille
20 rensede muslinger
1 dl hvidvin
½-1 dl fiskefond
lidt sherry
½ dl grønne ærter
8 hvide asparges
salt og peber
*
Sådan laver du Kulmule Koskera:
Brun 4 kulmulekoteletter ved svag varme i lidt olie i en
gryde.
Tilsæt 4 fed hakket hvidløg, 1 finthakket mild rød chili, en
knsp cayennepeber, 2 spsk hvedemel, en håndfuld hakket persille og 20 rensede
muslinger mens gryden rystes roligt rundt.
Steg et minut og tilsæt 1 dl hvidvin, ½-1 dl fiskefond og
lidt sherry.
Ryst gryden let for at blande det hele sammen.
Tilsæt ½ dl grønne ærter og 8 hvide asparges.
Ryst det sammen og smag det til med salt og peber.
Lad det
simre ved svag varme til fisken er færdig (når kødet løsner sig let fra benet).
Servér enten med hakket kogte æg eller et pocheret æg på toppen.
Se alle de bedste opskrifter med Kulmule