Røget laks og frisk spinat giver en anderledes frisk salat,
som er let at lave til frokost eller som en forret til middagen. Hurtigt let og
lækkert
Forberedelse 15 min. Tilberedning 5-10 min. 4 portioner
#Ingredienser
1 stor rød peberfrugt
½ dl pinjekerner (valgfrit)
200 g frisk spinat
100 g koldrøget eller gravet laks
DRESSING:
2½ dl letmælks-yoghurt
naturel
1-2 tsk
chilisauce
¼ tsk cayennepeber
2 spsk mangopuré
* Tilberedning
1. Flæk peberfrugten og fjern stilk og kerner.
Læg peberfrugten under ovnens grill med skindsiden op og
grill 5-10 min til skindet skrumper.
Tag dem ud af ovnen og læg dem i en plastpose.
Sluk for grillen.
2. Læg pinjekernerne på et stykke folie under grillen i
restvarmen
og rist i ca. 2 min. Lad dem blive kolde.
3. Tag peberfrugterne ud af posen og træk skindet af.
Skær dem i tynde skiver.
4. Nip og skyl spinaten og lad den dryppe godt af.
Anret spinaten på fire tallerkener.
Fordel peberfrugt, pinjekerner og lakseskiver henover.
5. Bland yoghurt, chilisauce, cayennepeber og mangopuré.
Øs lidt dressing over portionerne og server resten ved siden
af.
FORBERED
Pinjekernerne smager bedst hvis de ristes.
Rist et lager af nødder og opbevar dem i fryseren,
eller i en dåse med tætsluttende låg.
Tips:
Mange andre typer nødder kan bruges i salaten,
fx pecannødder, ristede hasselnødder, hele eller
ristede mandler, friske eller ristede cashewnødder.
Frisk kørvel er en krydderurt med mild anissmag og
som sætter god smag på salaten.
Smagen bliver lidt syrligere, hvis du i stedet anvender
citronmelisse.
Pr. portion: Energi: Kcal 126 = kj 529
Kulhydrat 8 g Protein 10 g Fedt 6 g (43%) Fibre 2 g
• Spinat indeholder mange fibre og meget jern.
• Røget laks indeholder mindre fedt end fersk laks.
Se alle de bedste opskrifter med Salater og med Dressinger
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.