Belle vue er fransk og betyder: flot udsigt - flot udseende. Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Fine billeder på alle madopskrifter.
Forret Frokost. Arbejdstid: 50 min. Kogetid, fisk: 10-12
min. Hviletid, fisk: 10 min. Kogetid, ris: ca 25 min. Svær at lave. Mellem
pris. Kan tilberedes i mikroovn. 6 personer.
# Ingredienser
til Laks en belle vue
1 kg rå laks
Kogelage:
1 spsk groft salt pr. l vand
2-3 skiver citron
Løse ris:
160 g langkornede ris (2 dl)
3½ dl vand
½ tsk salt
Chaud-froid-sauce:
50 g smør
50 g hvedemel (knap 1 dl)
5 dl fiskebouillon
2 dl piskefløde
salt og hvid peber
Gelé:
2½ dl fiskebouillon
8 blade husblas
Pynt:
fine salatblade
3 hårdkogte æg
100 g frisk stenbiderrogn eller 1 glas ufarvet
200 g pillede rejer
*
Sådan laves Laks en belle vue
1. Skrab laksestykket let, skyl det kort og koldt og tør
det.
2. Læg fisken i en gryde, gerne på risten i en fiskegryde,
så koger skindet ikke fast mod bunden.
Hæld vandet over, så det dækker rigeligt. Tilsæt salt og
citronskiver.
3. Varm vandet langsomt op og lad fisken koge småt under låg
i 10-12 min, vandet skal bare skælve.
Tag gryden fra varmen og lad fisken stå yderligere 10 min. i
kogelagen.
Når rygfinnen løsner let, er fisken færdig.
4. Tag fisken op med en hulske.
Lad den dryppe af og blive kold.
Befri den for skind og ben.
Løse ris:
5. Bring vandet i kog i en tykbundet gryde.
Drys ris og salt i og lad det koge op under omrøring.
6. Dæmp varmen og læg tætsluttende låg på gryden. Kog risene
12 min.
Tag gryden fra varmen og lad risene stå i 12 min., uden at
låget løftes.
Tag låget af og rør i risene med en gaffel, så de bliver
løse og lette.
Lad risene blive kolde.
Chaud-froid-sauce:
7. Smelt smørret i en tykbundet gryde, uden at det tager
farve.
Rør melet i og rør det glat og ensartet.
8. Tilsæt fiskebouillonen lidt efter lidt under piskning og
lad saucen koge godt igennem.
9. Tilsæt piskefløden, rør godt, og lad atter saucen koge
igennem.
Smag til med salt og peber.
Gelé:
10. Læg husblasen 7-8 min. i koldt vand, den skal være helt
blød.
11. Varm ¼ l fiskebouillon op.
Knug vandet af husblasen og opløs den direkte i den varme
fiskebouillon.
12. Rør den varme gelémasse i chaud-froid-saucen.
13. Stil saucen til side og rør i den af og til, mens den
svaler, så den ikke trækker skind.
Når den begynder at tykne, er den klar til at dække fisken.
Anretning:
14. Fordel de kolde ris i bunden af et fad.
Dæk den med den skind- og benfri laks.
15. Dæk med chaud-froidsaucen, når den begynder at tykne.
Stil retten koldt, til saucen er helt stivnet.
Servering:
Læg fine salatblade rundt om laksen og pynt med rejer og
halve hårdkogte æg dækket med stenbiderrogn.
Tips: Pynten kan varieres fx med asparges, udhulede
agurkeskiver fyldt med fine ærter, champignon, krebsehaler eller trøffelskiver.
Mayonnaise kan bruges i stedet for den gelérede
chaud-froid-sauce.
I stedet for laks kan havørred bruges.
Se alle de bedste opskrifter med Laks
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------