# Ingredienser
1 side laks
3 spsk groft salt
4 spsk sukker
2 tsk knuste hvide peberkorn
2 bundt dild
+ 1 bundt når der skal serveres
Rævesauce:
1 bundt finthakket dild
1 dl neutral olie
½ dl hvidvinseddike
½ dl dijonsennep
3 spsk brun farin
salt og peber
* Tilberedning
Gravad laks:
Befri laksesiden for de små ben. Del den i to.
Drys kødsiden på begge stykker med en blanding af salt,
sukker og peber samt rigeligt, finthakket dild.
Husk at skylle og tørre dilden grundigt.
Det er meget vigtigt, at der ikke er risiko for
jordbakterier i forbindelse med den gravede laks!
Læg laksestykkerne i et fad med kødsiden mod hinanden og
drys resten af dilden over.
Dæk med køkkenfilm og læg noget tungt ovenpå.
Lad det trække i køleskabet i 2 dage, hvor stykkerne vendes
et par gange undervejs.
Rævesauce (nogen kalder det rævesovs)
Rør alle ingredienser grundigt sammen. Smag til.
Skrab resterne af dilden af laksestykkerne.
Server laksen i tynde skiver på surbrød med hjemmelavet
rævesauce og ekstra frisk dild til.
INFO: Gravad laks, gravet laks, gravlaks, gravlax eller
gravad lax, graavilohi, graflax er en nordisk ret bestående af rå laks, som er
blevet marineret i salt, sukker og dild
Gravad laks er en skøn klassiker til frokostbordet eller en
dejlig forret, og så er det endda nemt at lave selv. Serveres gerne med frisk
dild og en hjemmerørt rævesauce, samt surbrød eller ristet brød.
Se flere
opskrifter med Gravet
laks
Se alle de bedste opskrifter med Laks
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------