Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 25 min. Ovntid: ca 20 min. Let at lave. Høj pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Laks i fad
4 skiver rå laks (helst af midterstykket og mindst 2 cm
tykke)
1 porre eller 1 fennikel
1 bdt persille
1 bdt dild
½ citron eller lime
1 dl hvidvin
1 dl fiskebouillon
salt og peber
Endvidere: smør til fadet
Ovnfast fad
*
Sådan laves Laks i fad
1. Sæt ovnen på 225 °C. Tør fiskeskiverne.
Skyl dem kort og koldt, hvis det er nødvendigt.
Tør dem straks.
2. Smør det ovnfaste fad. Læg lakseskiverne heri.
3. Fjern rodenden og de grove blade fra porre (eller
fennikel) og snit den i tynde ringe.
Hak persille og dild og fordel porre(fennikel)ringene og de
hakkede krydderurter over laksen i fadet.
4. Dryp med citronsaft og krydr med salt og peber.
Hæld hvidvinen og fiskebouillonen ved og dæk fadet med
alufolie.
Sæt fadet med fisken i ovnen ca 20 min ved 225 °C.
Server direkte fra fadet.
Server hvide kartofler til. Eller Flûtes.
Tips: Saucen kan sies over i en gryde, koges lidt
ind, jævnes med piskefløde og smages til med salt og peber.
Smørristede skiver af champignon kan supplere grønsagerne.
Se alle de bedste opskrifter med Laks
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------