En luksusret med
dejlig aroma. Laksen dampes forsigtigt på en bund af tyndt strimlede rodfrugter
i vin og fløde. Med sin herlige duft og smag spreder den glæde hos gæsterne, og
kokken kan med rette være stolt. Vil du imponere vennerne, er denne laks
perfekt!
Tid: 35-40 min. 4 pers.
# Ingredienser
500 g lakse filet
saft af ½ citron
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 gulerod
1 stykke selleri (ca
100 g)
1 mellemstor porre
1 løg
2-3 kviste dild
1½ dl hvidvin
1½ dl piskefløde
1-2 spsk smør
* Fremgangsmåde
1. Dryp laksefileten
med citron.
Drys med salt og peber.
Skær evt. fileten i
5-6 cm brede skiver, hvis den er stor.
2. Skræl gulerod og
selleri og skær dem i fine strimler, 2 cm lange.
Skyl porren og skær
den i strimler. Hak løg og dild.
3. Bred alt det
grønne ud i en sauterpande.
Bland hvidvin og
piskefløde, og hæld det over grønsagerne.
4. Læg fisken øverst
i gryden.
Fordel smørklatter henover og læg låg på.
5. Lad gryden koge
ved svag varme 10-15 min eller til fisken er helt uigennemsigtig og fast.
6. Server retten med
knuste kartofler.
Tips: Du kan forberede retten i god tid og så koge
den straks inden serveringen.
Se alle de bedste
opskrifter med Fisk eller med Laks
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------