En skøn og blød smagssammensætning. Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 20 min. Tilberedningstid: 35 min.
Kuverter: 4
# Ingredienser
60 g smør
1 fed knust hvidløg
1 finthakket løg
0,8 dl hvedemel
210 g laks (evt fra dåse)
3,7 dl mælk
1,2 dl revet ost
7,5 dl kogte dybfrost-grønsager
peber og salt efter smag
750 g kartofler
2 spsk smør
0,6 dl mælk
paprika
* Tilberedning
1. Smelt smørret i en kasserolle.
Tilsæt hvidløg og løg og svits det ved jævn varme i 5 min,
eller indtil løgene er møre.
Tilsæt melet og bland det godt. Tag det af varmen.
2 Tilsæt lagen fra dåsen og tilsæt mælken gradvist.
Stil det
over varmen igen og rør i det, indtil det er jævnet.
3 Tilsæt laks, ost og grønsager og krydr det efter smag.
Hæld blandingen over i et letsmurt ildfast fad.
4 Kog kartoflerne i kogende vand, indtil de er møre.
Tilsæt smør og mælk, og mos det godt.
Sprøjt eller øs kartoflerne over laksen og drys med paprika.
Bag det ved 180 °C i en forvarmet ovn i 10-15 min.
Server det straks.
Variation Du kan bruge friske, kogte grønsager i
stedet for dybfrost.
Prøv sammen med:
Forret: Asiatisk
kyllinge- og nudelsuppe
Dessert: Æblecreme
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.