Advarsel. Efter at have lavet
og smagt disse, kommer du aldrig til at købe færdige fiskeboller igen! Lakseboller
i brøndkarsesauce er vanvittig gode!
Til 4 personer.
# Ingredienser
400 g laksekød
½ tsk salt
peber
½ tsk revet muskat
1 æg
1½ dl piskefløde
3 dl fiskebouillon
1 dl tør hvidvin
Brøndkarsesauce:
25 g smør eller
margarine
1 spsk hvedemel
1 dl piskefløde
2 bdt. brøndkarse
salt og peber
Tilbehør: Ris eller
kartofler
* Tilberedning
Hak fiskekødet fint
i en kødhakker.
Tilsæt salt, peber
og muskat og rør, til fiskefarsen samles i en tyk klump.
Tilsæt ægget og rør
farsen sammen.
Tilsæt iskold fløde
og rør igen.
Varm fiskebouillon
og vin til kogepunktet og lad det koge svagt i 2 min.
Med en lille
spiseske formes farsen til små boller, der pocheres i den varme bouillon i 2-4
min uden at koge.
Læg bollerne op i en
skål, når de er faste.
Brøndkarsesauce:
Fedtstoffet smeltes
i en gryde, melet røres i, og den varme fiskebouillon tilsættes under omrøring.
Fløden tilsættes, og
saucen koger i 5 min.
Saucen og
brøndkarsen blendes sammen og smages til med salt og peber.
Saucen hældes over
bollerne.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.