En herlig og lidt anderledes ret. En ny måde at lave lasagne på som overrasker med al sin gode smag. Et meget næringsrigt og komplet måltid.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
#Ingredienser
500 g laksefilet
8 lasagneplader
8 friske eller konserverede asparges
reven skal og saften af 1 appelsin
1 spsk olie
¼ tsk salt
½ tsk hvid peber
1 dl stærk, reven ost
PEBERSAUCE:
2 røde peberfrugter
1 løg
½ spsk olie
1 fed hvidløg
4 dl vand
½ tsk salt
¾ tsk rosépeber
* Tilberedning
1. Begynd med saucen.
Rens og hak peberfrugter og løg.
Opvarm olien på en pande.
Steg løg og peberfrugt i 2-3 min.
Pil hvidløget og pres det i.
Hæld dernæst vandet på.
Lad det koge sammen ca. 15 min.
Krydr med salt og smuldr rosépeberet i.
Mix saucen i en foodprocessor eller blender
til den er ensartet.
2. Bring letsaltet vand i kog og kog lasagnepladerne.
Kog dem til de er netop møre, ca. 7 min.
Hvis aspargesene er friske, skal de koge ganske kort
i saltet vand.
3. Sæt ovnen på 250 °C.
Skær laksen i tern.
Riv appelsinskallen over og pres
appelsinsaften over.
Krydr med salt og peber.
Opvarm olien på en pande og steg laksen
ved jævn varme under omrøring i 5 min.
4. Læg lasagnepladerne lagvis med laks, asparges og
sauce i et smurt ovnfast fad.
Drys osten over og gratiner i ovnen i 5 min.
Lakselasagne med pebersauce:
Pr. portion: Energi: Kcal 432 = kj 1814
Kulhydrat 33 g Protein 30 g Fedt 20 g (42%) Fibre 2 g
• Laks indeholder omega-3-fedtsyrer.
Tips:
I portion: 175 g laksefilet, et par dråber appelsinsaft,
2-3 asparges, 2 lasagneplader og ¼ af opskriftens
sauceingredienser. Osten er valgfri.
Anvend fx torsk eller rødspætte i stedet for laks.
Fedtindholdet sænkes betydeligt hvis du erstatter
laksen med torsk eller rødspætte.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.