Forret. Arbejdstid: ca 20 min. Afkøling: 3-4 timer. Svær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Laksemousse med hvidvinsgelé
200 g kogt laks (uden skind og ben)
100 g ferskrøget laks
1 dl cremefraiche (38%)
½ bdt dild
1 tsk citronsaft
2 blade husblas
2 spsk hvidvin
salt og hvid peber
Hvidvinsgelé:
2½ dl (tør) hvidvin
4 blade husblas
Pynt: 2 skiver ferskrøget laks og dildkviste
Portionsforme
*
Sådan laves Laksemousse med hvidvinsgelé
1. Blend det kogte laksekød og den røgede laks sammen eller
mal det gennem kødmaskinen.
2. Sæt husblasen i blød i rigeligt, koldt vand 5-7 min.
3. Bland det hakkede fiskekød med cremefraiche, fintklippet
dild og citronsaft og smag til med salt og peber.
4. Knug husblasen fri for vand og smelt den i 2 spsk hvidvin
over vandbad.
5. Lad husblasen afkøle lidt og bland den i laksefarsen.
6. Fordel moussen i koldtskyllede portionsforme og stil dem
køligt mindst 3-4 timer.
7. Sæt husblasen i blød i rigeligt, koldt vand 5-7 min.
8. Varm hvidvinen op i en gryde.
Knug husblasen fri for vand og smelt den i den varme
hvidvin.
Hæld den i en form og stil den køligt, til geléen er
stivnet.
Servering:
Løsn laksemoussen i kanten med en skarp kniv.
Dyp formene kort i varmt vand og vend dem ud på hver sin
tallerken.
Hak hvidvinsgeléen fint med en kniv og fordel den rundt om
moussen.
Pynt med halve skiver røget laks rullet om et par
dildkviste.
Server Croûtoner
til.
Tips: Laksemoussen kan også kommes i en skål og
sættes i køleskabet, til den er stivnet, overhældes med hvidvinsgeléen og stå
koldt, til geléen er stivnet.
Server den i skålen.
Se Laks, kogt.
Se alle de bedste opskrifter med Laks
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------