Forret. Arbejdstid: 20 min. Trækketid, krydderurteolie: mindst 1 time. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Laksetatar, rå, med krydderurtecroûtoner
400 g rå laks
1 lille skalotteløg
2 tomater
1 tsk mild aromatisk vineddike
salt og hvid peber
1 bdt dild
Krydderurtecroutoner:
4 skiver sandwichbrød
¾ dl (solsikke)olie
2 spsk friskhakkede krydderurter
(fx persille, purløg, estragon, dild)
½ fed hvidløg presset
*
Sådan laves Laksetatar, rå, med krydderurtecroûtoner
Krydderurteolie:
1. Bland olien med de friskhakkede krydderurter og hvidløg
og lad den trække mindst 1 time.
Laksetatar:
2. Gør laksen i stand og befri den for skind og ben.
3. Hak laksekødet fint med en tung, skarp kniv og kom det i
en skål.
4. Pil skalotteløget og hak det meget fint.
5. Skold og flå tomaterne og skær dem i kvarte.
Skrab kernerne ud og hak tomatkødet fint.
6. Rør lakse kø det med løg, tomater og vineddike og smag
til med salt og peber.
Anretning:
7. Anret laksetataren portionsvis og pynt med fine
dildkviste.
8. Dryp halvdelen af krydderurteolien på den ene side af
sandwichbrødet og rist skiverne gyldne og sprøde på en varm, tør pande.
Smør resten af krydderurteolien på den uristede side, vend
brødet og rist skiverne sprøde på den anden side.
9. Halver skiverne og server dem varme til laksetataren.
Tips: Tynde skiver Flûtes kan
erstatte sandwichbrødet.
Laksetataren kan blandes i god tid og opbevares køligt, men
den bør ikke serveres for kold, så forsvinder den fine smag.
Laksen skal være absolut nyfanget.
Se alle de bedste opskrifter med Laks
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------