Forret. Arbejdstid: 15 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Laksetatar, røget, rørt
300 g ferskrøget laks (gerne midterstykket)
2 æggeblommer
1 tsk dijonsennep
½-¾ dl piskefløde
1 lille bdt persille
1 lille bdt purløg
salt og hvid peber
Endvidere: 1 lille bdt dild
Tilbehør: ristet rugbrød
*
Sådan laves Laksetatar, røget, rørt
1. Skær skindet af laksen: læg stykket på et bræt med
skindsiden nedad.
Løsn forsigtigt skindet i det ene hjørne og skær så tæt på
skindet som muligt.
Skær røghinden af laksen og fjern benene.
Se Laks,
ferskrøget, udskæring af.
2. Hak laksekødet fint med en tung, skarp kniv og kom det i
en skål.
3. Rør æggeblommer og sennep i og herefter piskefløden lidt
ad gangen.
4. Skyl og tør krydderurterne og hak dem fint.
Rør krydderurterne i laksetataren og smag til med salt og
peber.
5. Anret tataren portionsvis på tallerkener og pynt med
klippet dild.
Server ristet rugbrød til.
Tips: Tataren kan laves i god tid og stilles i
køleskab, til den skal anrettes.
Se alle de bedste opskrifter med Laks
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------