Forret Frokost. Arbejdstid: ca 30 min. Hviletid, fars: mindst 1 time. Ovntid: ca 1 time
Afkøles: mindst 2 timer, gerne til næste dag. Middelsvær at lave. Høj pris. Kan tilberedes i mikroovn.
8 personer.
# Ingredienser
til Lakseterrine med kørvelsauce
750 g rå laks
5 æg
2½ dl piskefløde
1 spsk citronsaft
½ tsk mild paprika
salt og hvid peber
smør til formen
Fyld: 200 g broccoli
Kørvelsauce:
1 salatagurk
1 lille håndfuld kørvel
2 dl cremefraiche
salt og hvid peber
En aflang form (terrineform): 1½ l
*
Sådan laves Lakseterrine med kørvelsauce
1. Befri laksen for skind og ben. Fiskehandleren gør det
gerne.
2. Skær laksekødet i mindre stykker og hak det i blender
sammen med æg, piskefløde, citronsaft, paprika, salt og peber.
Eller kør laksekødet en gang gennem kødmaskinen og rør æg,
piskefløde, citronsaft og krydderier i.
3. Lad laksefarsen stå koldt ca 1 time.
Skyl imens broccolien og skær de grove stilke fra.
Del broccolien i små buketter og kom dem i kogende,
letsaltet vand.
Kog broccolien 2 min. og hæld den til afdrypning i en sigte.
Sæt ovnen på 175 °C og sæt en bradepande med vand i ovnen.
4. Smør formen godt og kom ca halvdelen af laksefarsen i
bunden.
Fordel broccolien herpå og dæk med resten af farsen.
5. Læg smørsmurt alufolie over og sæt formen i ovnen i det
forvarmede vandbad ca 1 time.
Vandet skal gå ca ¾ op ad formen.
Stik midt i terrinen, kniven skal komme tør op.
6. Lad terrinen afkøle i formen og stil den koldt et par
timer, gerne til næste dag.
Kørvelsauce:
7. Skræl agurken og skær den igennem på langs og skrab
kernerne ud.
Riv agurken groft og tryk noget af vandet af.
8. Skyl, tør og hak kørvelen.
Bland cremefraiche med reven agurk og hakket kørvel og smag
til med salt og peber.
9. Server terrinen i skiver og server kørvelsaucen til.
Tips: En tredjedel af laksekødet kan byttes ud med
røget laks eller røget havørred. Havørred kan i det hele taget erstatte laksen
her.
Terrinen kan serveres med Estragonsauce eller Dip,
grøn.
Terrinen kan pyntes med lakse- eller stenbiderrogn. Det er
vigtigt, at ingredienserne er kolde, ellers kan farsen skille.
Ved brug af blender eller foodprocessor skal det være på
kortest muligt tid, da maskinen udvikler varme, som kan få farsen til at skille.
Se alle de bedste opskrifter med Laks
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------