Frokost. Arbejdstid: 20 min. Trækketid: mindst 2 timer. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Makrel, røget og marineret
1 røget makrel (300-)
1 lille porre
2 bdt radiser
1 bdt purløg
Marinade:
2 spsk olie
1 spsk vineddike
2 tsk dijonsennep
1 spsk koldt vand
salt og peber
*
Sådan laves Makrel, røget og marineret
1. Befri makrellen for hoved og hale.
Skær den op langs bugen og befri den forsigtigt for ben:
fileterne skal forblive så hele som muligt.
Vend den over på et fad og træk skindet af.
2. Skær det hvide af porren i tynde ringe.
Befri radiserne for top, skyl dem og skær dem i skiver.
Fordel porre og radiser mellem makrelfileterne.
Marinade:
3. Pisk ingredienserne til marinaden sammen og smag den til
med salt og peber.
Fordel den over makrel og grønsager.
4. Dæk fadet til og stil det koldt nogle timer.
5. Klip purløgen over i serveringsøjeblikket.
Tips: Server retten med rugbrød, surbrød eller lun flûtes,
fx Flûtes med
krydderurter.
1 bdt fintsnittet forårsløg kan erstatte porren.
Dijonsennep kan erstattes af tomatpuré.
Se alle de bedste opskrifter med Makrel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------