Tunfisk og oliven er
en kombination som hører hjemme i Grækenland. Prøv vor gode tærte og drøm dig
væk! Retter med tunfisk er altid godt!
Tid: 1½ time, heraf
30 min i køleskab og 35-45 min i ovnen.
Tærten er
fryseegnet. Holdbarhed ca 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
MØRDEJ:
100 g smør eller
margarine
3 dl hvedemel
2-3 spsk vand
FYLD:
1 løg
2-3 fed hvidløg
1 spsk olie
2 ds. tunfisk i vand
(a 185 g)
10 cherrytomater eller 3 små tomater i tern
10 grønne oliven
10 sorte oliven
ÆGGEMASSE:
3 æg
3 dl mælk
½ tsk salt
1-2 tsk timian
* Fremgangsmåde
1. Hak
ingredienserne til mørdejen sammen, gerne i en foodprocessor.
Lad dejen hvile ca
30 minutter i køleskabet.
2. Skræl og hak løg
og hvidløg fint.
Svits det i olien på
en pande.
3. Tryk dejen ud i
en tærteform.
Forbag tærtebunden i en 225 °C varm ovn i 10-15 min.
4. Læg løgene i
tærtebunden.
Lad tunfisken løbe godt af og læg den ovenpå løgene.
5. Skær tomaterne i
halve eller tern og læg dem sammen med oliven i tærtebunden.
Pisk ingredienserne
til æggemassen sammen og hæld den over.
6. Bag tærten i
ovnen ved Z25 °C i 25-30 min.
7. Server
middelhavstærten med en salat af peberfrugt, agurk og strimlet løg.
Tips: 1 dl af hvedemelet kan erstattes med
grahamsmel.
Se alle de bedste opskrifter med Pie eller med Tærte
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------