Koriander bliver især brugt i asiatisk og sydamerikansk mad,
her får du en indisk opskrift med den gode/onde krydderurt. Server straks
med ris eller indiske fladbrød
Forberedelsestid: 3 min.
Tilberedningstid: 10 min. Antal kuverter 4
# Ingredienser
2 spsk ghee (klaret
smør)
4 hvide fiskefileter
a 125 g
1 mellemstort løg,
finthakket
1 tsk hvidløg,
finthakket
1 tsk stødt koriander
2 tsk stødt
spidskommen
½ tsk gurkemeje
½ tsk chiliflager
1 spsk tomatpuré
125 ml vand
60 ml frisk
koriander, finthakket
* Tilberedning
1. Smelt smørret på
en stor pande, læg fisken på og
steg den 1 minut på
hver side. Læg den på et fad.
Steg løg og hvidløg
ved middelvarme på panden, indtil
de er bløde og
gyldne.
Tilsæt koriander,
spidskommen, gurkemeje og chili og
steg under omrøring
i 30 sekunder.
2 Tilsæt tomatpuré og
vand og lad det simre i 2 min.
Læg fileterne tilbage
på panden og vend dem i blandingen,
til de er dækkede.
3. Steg 1 min på hver
side.
Når fisken næsten er
færdig, tilsættes den hakkede koriander
og retten
gennemvarmes.
Server straks med ris
eller indiske fladbrød
INFO: Koriander er en urt i familien Apiaceae. Alle dele af
planten er spiselige, men de friske blade og de tørrede frø er de dele, der
traditionelt bruges i madlavningen.
Koriander kan beskrives som aromatisk med en lidt besk
krydderismag. I hvert fald den friske af slagsen. Tørrede korianderfrø har
derimod en mild citruslignende smag. De friske blade af koriander og de tørrede
korianderfrø er meget forskellige i smagen og kan ikke erstatte hinanden i en
ret.
Se alle de bedste
opskrifter fra Indien Asien
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------