Ovnbagt rødfisk med fennikel, løg og citron serveret med
kogte kartofler. Skøn fiskeret med masser smag. Rødfisken har en dejlig smag og
fast kød. Køb den udbenet hos din fiskehandler og steg dem endelig med skindet
på.
Tilberedningstid:
50-55 min. Til 4 personer.
# Ingredienser
1 rødfisk på ca. 1
kg
750 g fennikel
1 stort løg
4 store kartofler
saften af 1 citron
50 g smør
½ bouillonterning af
hønsekød
1½ dl vand
1 tsk dild
1 bdt persille
1 laurbærblad
salt og friskkværnet
peber
stanniol / alufolie
* Tilberedning
1. Skyl fisken og
tør den.
Væd den indvendigt
og udvendigt med citronsaft.
Krydr med salt og
peber.
2.Skær laurbærbladet
i 4.
Pil og hak løget.
Kom det hele ind i fisken.
3.Smør et ovnfast
fad og læg fisken i det.
4. Skræl og skyl
kartoflerne og skær dem i 4.
5.Rens fenniklen og
skær den i tern, der ikke er for små.
Varm smørret i en
lille gryde og svits fenniklen deri.
Krydr med dild og
peber.
6.Forvarm ovnen til
200 °C.
7. Opløs
bouillonterningen i vand og
hæld det over i
gryden med fennikel. Kog det op og sluk.
Hæld blandingen i
fadet.
8. Dæk fadet over
med stanniol og bag i 20 min.
Tag fadet ud og
anbring kartoflerne omkring fisken.
Kom lidt vand ved,
hvis det er nødvendigt. Bag i 15 min til.
9. Pynt fisken med
persille, når den er kommet ud af ovnen, og
server straks.
Se alle de bedste opskrifter med Rødfisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.