En sprødstegt
rødspætte er rigtig dansk sommermad. Server med en nem hjemmerørt
agurkeremoulade, dampede gulerødder og nye kartofler.
✅ Vores opskrift er nem og giver
en fantastisk smagfuld ret
4 personer. Arbejdstid:
ca 30 min.
# Ingredienser
4 rødspætter
2 æg
1 dl hvedemel
2 dl rasp
salt og peber
smør til stegning
Remoulade:
1 agurk
1 tsk salt
1 lille løg
1 dl god mayonnaise
1 tsk stødt karry.
1 bundt purløg
evt. 1 spsk kapers
friskkværnet peber
Tilbehør:
1 bundt nye
gulerødder med top
nye kartofler
citron
* Tilberedning
1. Kog kartoflerne
møre.
2. Riv agurken til
tynde skiver på et rivejern.
Kom skiverne i en
skål, og drys salt over.
3. Hak løget fint.
Rør mayonnaise med
løg, karry og klippet purløg.
Vrid agurkeskiverne
fri for vand, og vend i dressingen.
Tilsæt evt. kapers.
Krydr med peber.
4. Rens
rødspætterne, og tør dem godt.
Pisk æggene sammen,
og vend rødspætterne først i æg, dernæst i mel og til sidst i rasp tilsat salt
og peber.
5. Smelt smørret på
en pande, når det bruser, er det klar.
Steg rødspætterne,
evt. to stk ad gangen, hvis det er en stor pande.
Steg, indtil
rødspætterne er sprøde - er de meget store, skal de stege ca. 5 min. på hver
side.
6. Skrub
gulerødderne, skær dem igennem på langs, og damp dem møre.
7. Server rødspætter
med agurkeremoulade, dampede gulerødder og nye kartofler.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.