Frokost. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, lage: 10 min. Ovntid, fisk: 10-12 min. Skal trække: 1 døgn. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Rollmops
8 ferske udbenede sild
Fyld:
1 spsk sennep
1 spsk kapers
1 lille løg
Kogelage:
1½ dl eddike
2 dl vand
2 tsk salt
1 spsk sukker
2 laurbærblade
2 kviste timian
8 hele peberkorn
1 tsk gule sennepsfrø
4 hele nelliker
Pynt: 1 bdt dild
Ovnfast fad
*
Sådan laves Rollmops
1. Klip rygfinnerne af sildene og gå fiskene efter for ben.
Skrab sildene for slim og skæl, skyl og tør dem.
Fyld:
2. Pil løget og hak det fint.
Læg sildene med kødsiden opad og smør et tyndt lag sennep på
hver.
Fordel kapers og løg over og rul sildene sammen fra hale mod
hoved.
Kogelage:
3. Bland lagen i en gryde og kog den småt ca 10 min.
Sæt ovnen på 200 °C.
4. Læg rollmopsene tæt sammen med sammenføjningerne nedad i
et ovnfast fad.
Eller hold dem sammen med tandstikkere og stil dem side om
side.
Hæld lagen over og dæk med låg eller pergament og alufolie.
Eddikedampe kan ætse hul i folie.
Sæt fadet i ovnen 12-15 min, til sildene er møre.
5. Lad sildene køle af i lagen. Sæt dem køligt til næste
dag.
Pynt med lidt klippet dild og server med groft rugbrød, fx Fuldkornsrugbrød,
til.
Tips: Rollmopsene kan også koges i en gryde; så skal
de bare netop nå kogepunktet, simre 3-4 min og svale i lagen.
Rollmops, tyske:
Udvand 4 hele spegesild i rigeligt, koldt vand mindst 1
døgn.
Skift vandet et par gange. Eller brug færdige
spegesildefileter.
Udvander man selv, skal fisken fileteres, men skindet blive
på.
Rul sildefileterne sammen om hakket (salt)agurk og hakket
løg, eller det i opskriften angivne fyld uden sennep.
Hold rollmopsene sammen med en tandstikker og anbring dem i
et glas eller et lavt porcelænsfad med låg.
Kog lagen sammen, lad den svale næsten kold og hæld den over
sildene.
Vent mindst 2 døgn med at spise af dem.
Se alle de bedste opskrifter med Sild
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------