Disse tre lækre saucer er fine, til dip og til grillet kød og fisk.
Tid: ca 30 min. 6 pers.
# Ingredienser
ROSA DIP:
1 ds. tunfisk i vand
(ca 200 g)
1 røget sild
1 dl piskefløde
2-3 spsk æblecidereddike
peber
GUL DIP:
2-3 æbler (ca 400 g)
½ dl honning
25 g smør eller margarine
1½ tsk karry
RØD DIP:
1 rødløg
2 røde chilifrugter
1-2 spsk olie
1 ds. knuste tomater
(400 g)
½ tsk timian
1 tsk friskpresset citronsaft
1 tsk reven citronskal
salt, peber
* Fremgangsmåde
1. Rosa dip: Lad tunfisken
løbe af. Rens silden. Pisk fløden.
Blend tunfisk og sild og vend fløden i sammen med æblecidereddike og peber.
Stil dip'en koldt.
2. Gul dip: Skræl og
udkern æblerne. Skær dem i både.
Bland æblebåde, honning,
fedtstof og karry i en gryde.
Kog æblebådene møre ved
svag varme.
Lad dem køle af. Pisk
dem kraftigt til en sauce.
3. Rød dip: Pil rødløget
og hak det fint.
Udkern chilierne og striml
dem fint.
Svits løg og chili nogle
minutter i olien i en gryde.
Hæld tomaterne på.
Lad det koge sammen ca
20 minutter.
Krydr med timian, citronsaft,
citronskal samt salt og peber.
Lad det køle af.
4. Server saucerne sammen
med fx gulerodsstave og julesalat.
Eller prøv dem til noget
grillet kød.
Tips: Brug gerne madæbler, dvs. ret syrlige æbler, til
den gule dip.
Se alle de bedste opskrifter med Dip
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------