Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid i alt: ca.
15 min. (4 personer)
Middelsvær at lave. Pris: Mellem. Retten kan tilberedes i
mikroovn
# Ingredienser til Aborre
med muslinger:
800 g aborrefileter (ca. 1,5 kg hel fisk)
3 dl (halv)tør hvidvin
Sauce:
30 g smør
25 g hvedemel (godt 2 spsk)
5 dl kogelage
salt og hvid peber
2 æggeblommer
Endvidere:
250 g østershatte eller champignon
500 g friske muslinger eller 250 g fra dåse
25 g smør
2 spsk hakket persille
* Sådan laves Aborre
med muslinger:
1. Kog vand, vin og salt op i en gryde.
Skær imens fileterne i mindre stykker.
Læg dem i den kogende lage og damp dem under låg i 4-5 min.
Lad dem trække yderligere nogle min. i kogelagen, der skal
være gået af kog.
Si kogelagen.
2. Skrub de friske muslinger under koldt vand.
Kasser dem, der ikke lukker tæt, evt. ved bank mod
bordkanten.
Kom dem i en gryde med spilkogende 2 dl vand eller hvidvin,
der netop dækker bunden, og damp dem 4-5 min. for stærk varme under låg. Ryst
gryden af og til.
Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig ved mødet med
varmen.
Vrid skallerne af og si lagen fint. Dåsemuslinger skal bare
dryppe af.
3. Gør svampene nænsomt i stand.
Skyl dem kort under rindende, koldt vand og tryk dem tørre.
Skær svampene i mindre stykker og svits dem let gyldne i smør.
Sauce:
4. Smelt smørret i en gryde, rør melet i, tilsæt den siede
lage fra fisken, også gerne fra muslingerne, og pisk saucen jævn.
Lad den koge nogle min. Smag til med salt og peber.
5. Tag gryden fra varmen og rør æggeblommerne i, når saucen
er gået af kog, ellers skiller den.
6. Vend straks svampe og muslinger i saucen og hæld den over
aborrefileterne.
Drys med hakket persille.
Server løse ris eller persillevendte kartofler til og en
grøn salat.
Se de bedste opskrifter med
Aborre
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------