Blæksprutte (calamari) smager pragtfuldt, og når den bliver
rigtigt tilberedt, er den en hurtig og god ingrediens.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 5 min.
# Ingredienser
450 g blæksprutte (calamari), kun krops posen
1½ dl vegetabilsk olie
1 cm frisk ingefær, revet
60 g sukkerærter
5 spsk varm fiskebouillon
røde peberfrugt-trekanter, til pynt
SAUCE
1 spsk østerssauce
1 spsk lys sojasauce
1 knsp sukker
1 fed hvidløg, presset
* Tilberedning
1. Skær blæksprutternes kropspose op, læg dem fladt med
indersiden opad, og skær med en skarp kniv et rudemønster ret dybt i kødet.
2. Sauce: Rør østerssauce, sojasauce, sukker og hvidløg
sammen i en lille skål, til sukkeret er opløst. Sættes til side.
3. Varm olien i en forvarmet wok, til den er næsten rygende.
Dæmp varmen en smule, tilsæt blæksprutter og lynsteg, til de
krøller sammen.
Tages op med en hulske og afdryppes godt på køkkenrulle.
4 Hæld olien bortset fra 2 spsk ud og sæt wokken over igen.
Tilsæt ingefær og sukkerærter og svits under omrøring i 1
min.
5. Kom blæksprutterne tilbage i wokken og hæld saucen og den
varme fiskebouillon ved.
Lad det simre 3 min, til saucen er jævnet.
Anrettes på et varmt fad, pyntes med peberfrugt og serveres
med det samme.
Næringsindhold:
Kalorier 320. Sukker 1 g. Proteiner 18 g. Fedt 26 g.
Kulhydrater 2 g. Mættede fedtsyrer 3 g.
Kokkens tip
Pas på, at blæksprutterne ikke får for meget, for så bliver
de gummiagtige og uappetitlige.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.