Cioppino er en fiskesuppe med oprindelse i San Francisco, Californien. Det er en italiensk-amerikansk ret og er relateret til forskellige regionale fiskesupper og gryderetter fra italiensk køkken.
Giver 6 til 8 portioner
(ca 2½ l.)
# Ingredienser
6 til 8 hårdskallede
muslinger
1 liter plus 2 spsk vand
2½ dl tør hvidvin
2 løg, skåret i
tynde skiver
1 stang bladselleri, hakket
3 kvist persille
1 laurbærblad
150 g havaborre
eller havrude fileter
1 dåse (425 g ) hele
flåede tomater med saft
1 spsk tomatpuré
1 fed hvidløg,
hakket
1 tsk tørrede
oreganoblade, knuste
1 tsk salt
½ tsk sukker
1 knivspids peber
2 store modne
tomater
2 store kartofler
450 g frisk
helleflynder eller kuller fileter
225 g friske mellemstore
rejer
2 spsk friskhakket persille
Bladselleriblade til pynt
* Fremgangsmåde
1. Muslinger
skrubbes med en hård børste under koldt rindende vand.
Læg muslingerne i
blød i en stor skål med saltvand i 30 min. (Brug 75 g salt opløst i 4½ liter vand.)
Fjern muslingerne
med en hulske; hæld vandet ud.
2. Gentag
iblødsætningen 2 gange til.
3. For at lave
fiskelagen, blandes 1 liter vand, vin, løg, selleri, persillekviste og
laurbærblad i en 6-liters gryde.
Bring det i kog over
høj varme; Skru ned til lav varme.
Tilsæt havaborren;
lad det simre uden låg i 20 min.
4. Sigt fiskelagen
gennem en si ned i en stor skål.
Flyt havaborren over
på en tallerken med en hulske; sæt det til side.
Smid løg, selleri, persillekviste og laurbærblad ud.
5. Hæld lagen
tilbage i gryden; Pres de flåede tomater med saft igennem en si og ned i gryden.
Smid kernerne ud.
Rør tomatpasta i
sammen med hvidløg, oregano, salt, sukker og peber.
Lad det simre, uden
låg, i 20 min over lav-mellem varme.
6. Bland muslinger
og de resterende 2 spsk vand i en stor gryde eller kasserolle.
Læg låg på og kog
dem over mellem varme i 5 til 10 min indtil muslingerne åbner sig; fjern straks
muslingerne med en metaltang som de åbner sig.
7. Smid de muslinger
ud som ikke åbner sig.
Skyl muslingerne;
sæt dem til side.
8. Skær de friske
tomater i halve.
Fjern stilk og
kerner; smid dem ud. Hak tomaterne groft.
9. Skræl
kartoflerne; skær dem i 2 cm tern.
Træk skindet af
helleflynderne; skær dem i 4 x 2½ cm stykker.
10. Tilsæt de friske
tomater, kartofler og helleflynder til suppeblandingen i gryden.
Bring det i kog over
høj varme; skru ned på lav-mellem varme.
Læg låg på og kog
det i 12 til 15 min indtil kartoflerne er gaffel-møre.
11. Fjern skallen
fra rejerne under rindende koldt vand.
Rens rejerne ved at
skære et overfladisk snit ned langs ryggen på rejen; træk venen ud og smid den
væk.
Tilsæt rejerne til
suppeblandingen i gryden.
12. Kog over mellem
varme i 1 til 2 min lige indtil rejerne bliver uigennemsigtige og er
gennemkogt.
13. Flæk de gemte
havaborrer med en gaffel; rør havaborrene, de gemte muslinger og hakket
persille i suppen.
Pynt hvis det ønskes. Serveres straks.
Trin 1: Skrub
muslingerne.
Trin 3: Lad
fiskelagen simre.
Trin 4: Sigt
fiskelagen.
Trin 6: Fjern de
åbnede muslinger.
Trin 8: Fjern
kernerne fra tomaterne.
Trin 11: Rens
rejerne.
Se alle de bedste opskrifter med Suppe
Se alle de bedste italienske opskrifter Her
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------