Logo

Coquilles Saint-Jacques med champignon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Coquilles Saint-Jacques med champignon 

 
Forret Suppe. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 10 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet.
6 personer.

 
# Ingredienser til Coquilles Saint-Jacques med champignon:
12 store kammuslinger eller 400 g frosne
120 g smør
250 g champignon
1 spsk konc. tomatpuré
5 cl halvtør sherry
3,5 dl piskefløde
4 æggeblommer
salt og peber
lidt citronsaft
2-3 spsk hakket persille
1-2 fed hvidløg
Croutoner:
3 skiver sandwichbrød
smør til stegning

 
*
Sådan laves Coquilles Saint-Jacques med champignon:
1. Rens og åbn de friske kammuslinger, se Coquilles Saint-Jacques.
Gem corallen. Frosne muslinger skal bare tø igennem og trykkes tørre.

 
2. Skær de istandgjorte kammuslinger igennem en gang (meget små kan forblive hele) og læg dem i en lille gryde sammen med halvdelen af smørret, salt og peber. Kog dem ca. 5 min. ved svag varme.

 
3. Befri imens svampene for rodskive, skyl dem under rindende, koldt vand og tryk dem tørre.
Del eventuelle store en eller to gange.
Smelt det resterende smør i en anden gryde og vend svampene heri nogle min.

 
4. Kom svampene med saft over til muslingerne og tilsæt sherry og tomatpure.
Lad det koge nogle min. uden låg, så »syren« i pureen og alkoholen i vinen kan nå at fordampe, og smagen koncentreres.
Tilsæt ca. 3 dl af fløden og lad retten koge sig lidt tykkere for svag til jævn varme uden låg.
Kom corallen i og lad den koge med få min.

 
5. Tilsæt persille, presset eller hakket hvidløg og lidt citronsaft.
Tag gryden fra varmen.

 
6. Pisk æggeblommerne sammen med 4-5 spsk fløde og rør dette i gryden.
Varm til lige under kogepunktet, retten må ikke koge, efter at æggeblommerne er tilsat, så skiller den.

 
Croutoner:
7. Del de 3 skiver sandwichbrød diagonalt og steg de herved fremkomne brød trekanter gyldne i smør på panden.

 
8. Anret muslingerne i et varmt fad, server straks og byd brødcroutonerne til.

 
Tips: Almindelige blåmuslinger smager også godt i denne tilberedning.
Kan fryses; holdbarhed: 2-3 måneder.

 
Se de bedste opskrifter med Kammusling 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.665 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her