En tyk, krydret suppe fra Sydstaterne i USA. Den har sin oprindelse i det kreolske køkken, som er påvirket af både afrikansk og fransk madlavning. Den oprindelige betydning af »gumbo« var okra.
Forberedelsestid 45 min. Koge/stegetid 35 min. Til 4
personer. Er I kun to 💘 så halver opskriften.
# Ingredienser
12 tigerrejer med skal
50 g langkornede ris
2½ spsk vegetabilsk olie
2 store løg, hakkede
1 selleristilk, fint hakket
2 fed hvidløg, pressede
1 rød peberfrugt, i tern
1 grøn peberfrugt, i tern
3 spsk tomatpasta
1 liter fiskebouillon
2 tsk hakket, frisk oregano
1 kogt krabbe i skal, renset og skåret i fire stykker
eller 4 kogte krabbekløer i skal (se Kokketips)
250 g okraer, skåret i 1 cm tykke ringe
150 g snapper- eller mullefilet uden skind, skåret i 4 cm
stykker
eller anden hvid fisk
1 tsk Tabasco
1 tsk worcestershiresauce
2 forårsløg, fint hakkede
* Tilberedning
1. Rejerne pilles og renses - lad halerne være intakte – se nedenfor.
Risene koges i kogende vand, tilsat salt, i 10 min, eller til
de er møre.
Afdryppes og afkøles.
2. Olien varmes på en stor pande.
Tilsæt løg, selleri, hvidløg og peberfrugt.
Svitses under omrøring for jævn varme i 5 min, til de er
bløde, men ikke har taget farve.
Tilsæt tomatpasta og rør i 1 minut, derefter fiskebouillon,
oregano og krabbe, og
lad det simre 5 min.
Rør derefter okraerne i, smag til med salt og peber, læg låg
på og lad retten
simre 15-20 min, eller til okraerne er møre.
3. Tag panden fra varmen, tag krabbestykkerne op og knæk dem
med
bunden af en lille, tung gryde.
Tag kødet ud i så store stykker som muligt.
Kassér skallerne, tildæk kødet og hold det varmt.
4. Suppen skummes for at fjerne olie eller skum, sættes over
varmen igen,
tilsæt fisk og rejer, og lad den simre 2 min.
Tilsæt Tabasco og worcestershiresauce, rør risene i og bring
gumbo'en i kog.
Smag den eventuelt til med mere salt, sort peber eller saucen
(suppen skal have en kraftig smag af chili).
Øs den i skåle og pynt med forårsløg. Serveres med brød.
Kokketips:
Krabben renses ved at fjerne mavesækken og de grå, svampede
fingre (gæller).
Rensning af rejer
Hvis man anvender rå rejer, fjernes den mørke
tarm, som ikke er så behagelig at spise.
Rejerne pilles forsigtigt, så de bevares i et stykke.
Lad det yderste af halen være intakt, hvis det angives i
opskriften.
Skær et lille snit langs rejens ryg med en lille kniv,
således at den mørke tarm kommer til syne.
Tarmen fjernes med spidsen af kniven og kasseres.
Rejen skylles og duppes tør med køkkenrulle.
Se alle de bedste opskrifter på Fisk eller Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.