Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 50 min. Kogetid, muslinger: 5 min. Kogetid, fisk: 10-15 min. Svær at lave. Høj pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser til Havtaske med
muslingefyld:
750 g havtaskefilet
1 kg blåmuslinger
Kogelage, muslinger:
1 dl tør hvidvin
1 stilk timian
1 hakket skalotteløg
½ tsk salt
4-5 hele peberkorn
Fyld:
25 g smør
1 skalotteløg
2 tomater
1 knsp safran
salt og peber
Sauce:
1 spsk konc. tomatpuré
1 dl muslingelage
0,5 dl tør hvidvin
1 skalotteløg
100 g koldt smør
0,5 dl piskefløde
salt og peber
Ovnfast fad
*
Sådan laves Havtaske
med muslingefyld:
1. Skær eventuelle hinder af fileterne og skær dem igennem
på langs, så der bliver 2 flade fileter ud af hver filet.
2. Gør muslingerne i stand. Se Blåmusling.
Kogelage, muslinger:
3. Kog hvidvin, skalotteløg, timian, salt og peber sammen i
en gryde.
Kom muslingerne i, læg låg på, og damp muslingerne 5 min.
ved stærk varme.
Ryst gryden af og til, så varmen fordeles.
Hæld muslingerne til afdrypning i en sigte over en skål.
Kasser de muslinger, der stadig ikke har åbnet sig.
Si kogelagen fint og kog den lidt ind ved stærk varme uden
låg.
Befri muslingerne for skaller og fjern den lille sorte
kugle.
Fyld:
4. Skold og flå tomaterne.
Halver dem og skrab kernerne ud.
Skær tomatkødet i smalle strimler.
Lad smørret blive gyldent i en gryde.
Pil og hak løget og svits det gyldent.
Tilsæt safran.
Kom tomatstrimlerne i gryden.
Tilsæt muslinger, varm fyldet igennem og smag til med salt
og peber.
5. Rul havtaskefileterne omkring 1 lille spiseskefuld fyld
og hold dem sammen med tandstikkere.
Stil fiskerullerne på højkant i et smurt ovnfast fad så tæt,
at de holder sammen.
Læg alufolie løst over.
Gem resten af fyldet til saucen.
Stil fiskerullerne i ovnen 10-15 min. ved 200 °C, til fisken
er netop mør.
Sauce:
6. Kom tomatpuré, muslingelage og hvidvin i en gryde og lad
det koge »syren« af under piskning, få min.
Hak skalotteløget og lad det koge med få min. ved svag
varme.
Skær smørret i terninger og pisk dem i saucen.
Tilsæt piskefløden, varm saucen igennem under piskning, smag
til med salt og peber og tilsæt resten af fyldet.
Anretning:
7. Anret fisken på tallerkener, hæld lidt af saucen over og
læg resten ved siden af fisken.
Server med små persilledryssede kartofler eller løse ris.
Nykogte grønsager kan anrettes ved siden af fisken.
Tips: Saucen kan
tilsættes lidt mere hvidvin eller fløde, hvis den virker for tyk.
Fløden runder den syrlige tomatsmag af og giver saucen
fylde.
Det er vigtigt at koge »syren« af vin og tomatpuré, ellers
kan saucen skille, når fløden tilsættes.
Se flere
opskrifter med Havtaske
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------