Forret Frokost Arbejdstid: 30 min. Kogetid, hummer: ca 10 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Hummer i portvin:
2 levende hummere (à 500-600 g)
50 g usaltet smør
2 dl hvid portvin
½ tsk salt
½ tsk paprika eller 1 knsp cayennepeber
Sauce:
½ dl fløde
2 æggeblommer
portvin efter smag
salt peber
*
Sådan laves Hummer i portvin:
1. Stik en kniv mellem hummerens øjne og flæk hovedet, så
dør hummeren øjeblikkeligt.
Del hummerne på langs med et snit fra hovedets underside ned
mellem benene.
Knus forsigtigt skallerne på kløerne med et hammerslag eller
brug en nøddeknækker.
Fjern den hårde mavesæk, der sidder helt fremme bag øjnene.
Fjern også tarmen, den mørke streng, der går gennem halen.
2. Lad smørret blive gyldent i en pande med høje sider
(sauterpande) eller i en tykbundet gryde.
Læg de halve hummere i det varme smør og svits dem, mens de
jævnligt vendes.
De skal ikke tage farve.
Tilsæt portvin, salt og paprika (cayennepeber).
Lad hummerne småkoge under låg ca 10 min.
3. Tag hummerne op og pil forsigtigt kødet ud af skallerne
og hold det varmt tildækket i en varm skål.
Si fonden og hæld den tilbage i panden (gryden).
Kog fonden ind til ca ¼.
Sauce:
4. Pisk fløden let sammen med æggeblommerne.
Tag gryden fra varmen og pisk lidt af den varme hummerfond i
legeringen, inden det hele piskes sammen.
Varm den legerede sauce op tillige under kogepunktet under
kraftig piskning.
Den må ikke koge, så skiller den.
Tag den fra varmen og smag til med portvin, salt og peber.
Anretning:
5. Top det varme hummerkød op på et varmt fad og hæld saucen
over.
Server ristet brød eller Croûtoner til.
Tips: Pynt evt. med lidt dild eller brøndkarse.
Hummer i portvin kan også serveres med løse ris.
Saucen kan tilsættes små stykker rød peberfrugt.
Se alle de bedste opskrifter med Hummer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------