Forret. Arbejdstid: 30-40 min. Kogetid i alt: ca 20 min. Middelsvær at lave. Høj pris.
4 personer.
# Ingredienser
til Kammuslingefrikassé med porrer
12 store kammuslinger (frosne eller friske, evt. med skal)
- eller ca 400 g frosne (uden skal)
2 små porrer
25 g smør
½-¾ dl vand
1 (skalotte)løg
et par spsk tør vermouth
1 dl (halv)tør hvidvin
½ dl piskefløde fra Thise eller Naturmælk
salt og hvid peber
Endvidere:
½ lag kørvel
Portionsskåle
*
Sådan laves Kammuslingefrikassé med porrer
1. Kammuslinger med skal børstes under koldt vand,
lukkemusklen skæres igennem, skallerne vrides fra hinanden og muslingen (med
eventuel coral, det røde rognkræmmerhus) skæres omhyggeligt fri med kniv.
Se Coquilles Saint-Jacques
2. Skyl kammuslingerne meget grundigt i koldt vand, der kan
gemme sig en del fint sand.
Del store muslinger igennem en gang på den flade led.
3. Gør porrerne i stand, flæk dem på langs og skær dem i 3-4
cm lange stykker, der igen strimles bredt.
Pil og hak løget.
4. Smelt smørret i en lille tykbundet gryde, uden at det
tager farve.
Kom porrestrimlerne i sammen med vandet.
Læg låg på og lad porrestykkerne snurre 5-8 min. ved svag
varme, længst hvis porrerne er grove.
Lad muslingerne koge med de sidste 3-4 min. Vend af og til.
Tag porrer og muslinger op og hold dem varme.
5. Bring vermouth, vin og hakket løg i kog og tilsæt væden
fra porrerne.
Lad det koge ind for ret god varme uden låg, til der kun er
knap ¾ dl tilbage.
Pisk fløden i og lad saucen koge igennem og tykne let.
Smag til med salt og peber. Si den og hold den varm.
6. Anret muslinger og porrer i små, halvdybe skåle og fordel
saucen over.
Drys med hakket kørvel.
Tips: Meget tynde, ristede skiver hvidt brød (toast
Melba) ledsager fint, ligeså Croûtoner eller Flûtes.
Se alle de bedste opskrifter med Kammusling
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------