Dieppe på Frankrigs nordkyst er berømt for sine skaldyr.
Retter, der er tilberedt »dieppoise«, indeholder som regel rejer, muslinger,
champignon og hvidvin.
Forberedelsestid 1 time. Tilberedning 50 min. Krævende. Til
4 pers.
# Ingredienser
1 stort skalotteløg, hakket
4 dl hvidvin
2 kviste frisk timian
1 laurbærblad
250 g blåmuslinger, skrubbede og rensede for »skæg«
250 grå rejer, pillede
20 kammuslinger, evt. sort streng skal være fjernet
200 g champignon
2 dl piskefløde
1 spsk bredbladet persille, hakket
* Tilberedning
1. Damp muslingerne sammen med løg, hvidvin, timian og
laurbærblad, til muslingerne åbner sig.
Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig. Tag muslingerne
op.
2. Beklæd en si med et rent viskestykke og hæld væden fra
muslingegryden igennem klædet for at rense den.
Kasser løg og krydderier. Skyl viskestykket og læg det
tilbage i sien.
3. Bring væsken i kog. Tilsæt rejerne og rør rundt.
Tilsæt kammuslingerne og læg låg på gryden, og lad
skaldyrene dampe 4-5 min;
tag dem derefter op og stil dem til side.
Pil blåmuslingerne ud af skallerne og læg dem til side.
4. Hæld væsken fra gryden gennem viskestykket i sien og over
i en saucegryde.
Tilsæt champignon og damp dem møre, 7-10 min under låg.
Tilsæt fløden og kog saucen ind ved jævn varme 5 min.
Vend skaldyrene i saucen og smag til.
Tilsæt hakket persille før servering.
Se alle de bedste opskrifter med Kammusling
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.