Hummer kan købes
levende eller kogt. En levende hummer er sortbrun eller blåsort, og den kan
blive op til 50 cm lang. En frisk hummer kendes på at halen er trukket fast ind
under bugen. Også i kogt tilstand skal hummeren have halen trukket ind under
sig. Har den ikke det, kan den være død før kogningen - en selvdød hummer kan
være farlig at spise. Ved kogning af hummeren bliver den stærkt rød. Den bedste
vægt for en hummer er på ca ½ kg.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 20 min. Kogetid: ca 15 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
2 levende hummere a
500-600 g
4 liter vand
1 dl salt
2 bdt dild
* Tilberedning
1. Bring vand i kog
i en stor gryde.
Tilsæt salt og dild.
Sørg for at vandet
spilkoger, og kom så de levende hummere i - med hovedet først.
Læg straks låg på.
2. Dæmp varmen, når
vandet kommer i kog.
Lad hummerne koge
ved jævn varme i 15 min.
Tag gryden fra
varmen.
Lad hummerne køle
lidt af i kogevandet.
Læg dem derefter i
et let pres, så halerne bliver rettet ud, fx mellem to spækbrætter.
3. Del hummeren lige
før serveringen - se fotos herunder.
Anret de halve
hummere på et fad og garner med citronbåde.
Ristet brød og smør
serveres til.
Hummer med
sennepssauce
Smag 2 dl cremefraiche til med sennep, citronsaft, salt og peber.
Bland rå grofthakkede svampe i.
Hæld blandingen over den lune hummer eller server den til, sammen med ristet
brød eller flûtes.
Sådan deles hummer
1. Læg et snit fra
hovedets underside hele vejen ned mellem hummerens mange ben.
Brug en skarp kniv.
Fjern mavesækken,
som sidder lige bag øjnene.
2. Fjern også
tarmen, den sorte streng, som går midt gennem hele halen.
Knæk kløerne med
nøddeknækkeren eller hammer.
De lysegrønne
indvolde og evt. rogn kan spises.
Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.