Forret. Arbejdstid: 25 min. Kogetid, krabber: 15 min. Afkøling, krabber: ca 1 time. Kogetid, fyld: 5 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Krabber, fyldte, varme
6 friske krabber (á ca 400 g)
Kogelage:
4 l vand
2 bdt dild
1 dl salt (80 g)
Fyld:
1½ løg
50 g smør
1 tsk paprika
¾ dl tør hvidvin
3 dl cremefraiche (38%)
1 spsk worcestershiresauce
salt og peber
Pynt: hakket persille
*
Sådan laves Krabber, fyldte, varme
1. Bring vand, dild og salt i kog i en gryde og kom de
skyllede, rengjorte krabber i den kogende lage.
Kog krabberne ca 15 min., efter at lagen atter er kommet i
kog, og sæt gryden i koldt vand, så temperaturen hurtigt daler.
Tag krabberne op.
2. Løsn bugskjold fra rygskjold og fjern mavesæk, galdeblære
og gæller.
Vrid kløerne løs og knæk dem med en nøddeknækker.
Pil kødet ud af skjold og kløer. Se Krabber naturel.
Fyld:
3. Pil og hak løgene og svits dem klare i smørret.
Tilsæt paprika, hvidvin, cremefraiche og
worcestershiresauce.
Lad saucen koge 1-2 min. og tilsæt derpå krabbekødet.
4. Varm blandingen igennem, smag til med salt og peber og
fordel fyldet i de rengjorte rygskjold.
Pynt med hakket persille og server straks.
Tips: Server retten med Flûtes eller
ristet brød.
Åbningen på rygskjoldet kan eventuelt gøres større, ved at
der bankes lidt ekstra af den skarpe kant.
En eventuel rogn kan bruges til at pynte med.
38% cremefraiche er anbefalet her, fordi den bedst tåler at
blive kogt kort uden at »fnugge«.
Se alle de bedste opskrifter med Krabbe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------