To klassiske ingredienser i det kinesiske køkken er
kombineret i denne opskrift på en helt speciel velsmagende suppe.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 25 min.
# Ingredienser
1 gulerod
1 porre
1 laurbærblad
8½ dl fiskebouillon
2 mellemstore, kogte krabber
2½ cm frisk ingefær, revet
1 tsk lys sojasauce
½ tsk stødt stjerneanis
salt og peber
* Tilberedning
1. Med en skarp kniv hakkes gulerod og porre i små stykker
og kommes sammen med laurbærblad og bouillon i en stor gryde.
2. Bring indholdet i gryden i kog.
Dæmp varmen, læg låg på og lad suppen simre 10 min, eller
til grønsagerne er næsten møre.
3. Imens tages kødet ud af de kogte krabber. Vrid kløerne af
og gem dem.
Bræk benene af og tag kødet ud med en hummergaffel eller et
spid.
4. Kom krabbekødet i suppen sammen med ingefær, sojasauce og
stjerneanis.
Bring det atter i kog, dæmp varmen og lad det simre i 10 min, eller til
grønsagerne er møre og krabbekødet er gennemvarmt.
5. Smag til med salt og peber.
Hæld suppen i en varm terrin eller 4 varme skåle og pynt med
krabbekløer. Serveres straks.
Næringsindhold:
Kalorier 32. Sukker 1 g. Proteiner 6 g. Fedt 0.4 g.
Kulhydrater 1 g. Mættede fedtsyrer 0 g.
Kokkens tip
Kan du ikke få friske krabber, anvendes afdryppet,
konserveret eller dybfrossent, optøet krabbekød.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.