Forret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid i alt: 20 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Krebs som i Bordeaux
1 kg krebs (ca 24 stk.)
1 gulerod
4 skalotteløg
50 g smør
1 kvist timian
1 laurbærblad salt
½ dl cognac
3 dl tør hvidvin
3 spsk konc. tomatpuré
Endvidere:
50 g smør
1 spsk hakket kørvel
1 spsk hakket estragon
*
Sådan laves Krebs som i Bordeaux
1. Skyl krebsene i rigeligt, koldt vand.
2. Skræl guleroden, pil løgene og skær begge dele i meget
små terninger.
Smelt halvdelen af smørret i en gryde, der kan rumme
krebsene
Damp grønsagerne møre heri, ca 5 min.
3. Kom krebsene i gryden sammen med timian, laurbærblad og
salt.
Vend krebsene hyppigt og lad dem blive røde ved god varme.
Ryst gryden af og til.
Hæld cognac, hvidvin og tomatpuré i og kog under låg 8 min.
4. Tag krebsene op af gryden og hold dem varme, tildækket i
et varmt fad.
Kog saucen ind, så der er det halve tilbage.
Pisk det resterende smør i saucen.
Tilsæt hakket kørvel og estragon.
Tag gryden fra varmen.
Anretning:
5. Anbring krebsene i en skål eller et halvdybt fad og hæld
saucen over.
Server straks med Flûtes eller tyndt ristet brød til.
Tips: Husk skylleskåle.
Krebsene kan også pilles og serveres med eller i saucen.
Se alle de bedste opskrifter med Krebs
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------