Forret. Arbejdstid: ca 60 min. Kogetid, krebs: 8 min. Kogetid, sauce: 20 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Krebsesalat
1250 g krebs (32 stk)
Kogelage:
4 l vand
3 spsk salt
2 bdt dild
Sauce:
2 skalotteløg
30 g smør
krebseskallerne
2 spsk cognac
2 modne tomater
1 spsk konc. tomatpuré
1 dl hvidvin
1,5 dl piskefløde
salt og (hvid) peber
Dressing:
1 spsk vineddike
3 spsk olie
½ bdt dild
1 kvist estragon
Endvidere: grøn salat, fx feldsalat
100 g grønne asparges
*
Sådan laves Krebsesalat
1. Skyl krebsene i rigeligt, koldt vand.
Kog lagen op, kom krebsene i og kog dem 6-8 min.
Vend i gryden et par gange, så varmen fordeler sig og
krebsene bliver færdige samtidig.
2. Tag krebsene op af lagen.
Vrid halerne fri og tag kødet ud af haler og store kløer.
Knus krebseskallerne (fx med en kødhammer) og gem dem til
saucen.
Tag 4 krebseskjold fra til pynt.
Sauce:
3. Pil løgene og skær dem i små terninger.
Varm smørret op og svits først løg, så krebseskaller.
Skær tomaterne i kvarte og tilsæt dem sammen med cognac,
tomatpuré, hvidvin og piskefløde.
Smag til med salt og peber.
4. Lad saucen koge småt under låg 20 min.
Si den gennem en fintmasket sigte og lad den afkøle.
Dressing:
5. Pisk eddike og olie sammen. Klip eller hak dild (gem
nogle kviste til pynt) og estragonblade og vend det i. Smag til med salt og
peber.
6. Skyl salaten og skær eller riv den i strimler.
Bryd en eventuel træet ende af aspargesene. Kog aspargesene
i vand 3 min.
Skær dem i 3 cm lange stykker.
Anretning:
7. Fordel salaten på tallerkenerne, læg asparges oven på og
dryp dressing over.
Arranger krebsehaler og krebsekød på midten.
Bland 1 spsk dressing i den kolde sauce og hæld det over
krebsene.
Pynt med et krebseskjold og dildkviste.
Server Flûtes eller
Croûtoner
til.
Tips: Estragon- eller dildeddike kan erstatte
vineddiken.
Andre slags salater kan bruges.
Små fine haricots verts kan erstatte asparges.
Frosne, kogte krebs kan anvendes: start fra punkt 2.
Se også Krebs naturel.
Se alle de bedste opskrifter med Krebs
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------